Canadian Club

Canadian Club

De lancering van het merk Canadian Club in 1884 door Hiram Walker, betekende het begin van een nationale whiskystijl in Canada. Vanwege zijn aparte productiemethode, later overgenomen door alle distillateurs in het land, slaagde Canadian Club erin iets van de volle smaak van Noordamerikaanse whisky’s – vooral de fruitigheid – te combineren met een zuivere en lichtere, misschien frissere smaak dan in die tijd gebruikelijk was.

Uitgebreide informatie

De stijl ontstond als gevolg van de wens, die reeds lang bij alle whiskyproducenten leefde, om iets van de hardheid weg te werken die door de foezelölien wordt opgeroepen, en dat dan te doen zonder aan smaak in te boeten. Walker koos een methode om de foezelölien weg te werken, door een ongebruikelijk lang distillatieprocédé toe te passen om een zo zuiver mogelijke basiswhisky te krijgen.

Proefnotitie

Canadian Club is “barrel blended” en rijpt voor tenminste 6 jaar op blank eikenhout, met als resultaat dat de whisky een lange, zachte en verfijnde afdronk heeft. De kleur is goud en de geur is fris en zacht, met de geur van amandelen.