Bunnahabhain Toiteach A Dhà

Bunnahabhain Toiteach A Dhà

Bunnahabhain

Bunnahabhain is de meest afgelegen distilleerderij op Islay, bereikbaar via een lang, smal en slingerend weggetje, of via de zee.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà is een verfijnde single malt whisky die ‘indruist’ tegen de reguliere stijl van het merk. Waar ‘Bunna’ bekend staat om het vervaardigen van ongeturfde whisky, is dat voor de Toiteach A Dhà een ander verhaal.
Verleidelijke invloeden van turf komen op een smaakvolle wijze tot uiting. De spirit rijpt op een combinatie van bourbon- en sherryvaten waardoor een fraai samenspel aan smaken ontstaat. Het leverde een fijne combinatie op van lichte turfrook en delicaat zoete sherryinvloeden. De whisky is niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur en is gebotteld op de voor Bunnahabhain gebruikelijke 46,3% alc.

Proefnotities Bunnahabhain Toiteach A Dhà:

Kleur: Donker-goud.
Neus: Mooie combinatie van lichte turfrook en subtiele
sherry-invloeden met aroma’s van Rood fruit, geroosterde amandelen en kaneel.
Smaak:  Verwarmende tonen van turfrook gaan samen met donkere chocolade, zeezout, krentjes en rozijnen, zoete
oloroso sherry en accenten van zwarte peper.
Afdronk: Vol en lang met tonen van gerstemout, peper en delicate turfrook.

BUNNAHABHAIN DISTILLERY

Bunnahabhain

Opgericht: 1881
Gebied: Islay
Eigenaar: Burn Stewart Distillers Ltd
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 46,3%

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.