Benromach Peat Smoke

Benromach Peat Smoke

Benromach Peat Smoke

Benromach Peat Smoke

De distilleerderij in Forres is sinds 1993 eigendom van onafhankelijk bottelaar Gordon & Macphail.

De rijping vindt hoofdzakelijk plaats op refill en bourbon vaten. De whisky laat men op de distilleerderij rijpen.

De Benromach Peat Smoke wordt maar in kleine batches geproduceerd waarbij elke batch een ander turfgehalte kan hebben. Deze batch werd in 2010 gebotteld en in 2022 gedistilleerd en is dus 12 jaar oud. Het fenolgehalte is bij deze laatste batch iets omlaag gebracht van 47 ppm naar 35 ppm. De rijping vond uitsluitend plaats op first-fill bourbon barrels. Deze Peat Smoke van Benromach blijft een uitdagende en intense dram, de stevige rooktonen zijn geweldig in balans met de fruitigheid en het Speysidekarakter.

Proefnotities Benromach peat smoke.

Kleur: helder strogeel.
Neus: delicate turfrook krijgt gezelschap van aroma’s van zoete vanille, honing, fruitigheid van abrikoos en limoen, gesuikerde amandelen en een subtiel accent van tabak.
Smaak: duidelijke tonen van turfrook met heel veel fruitigheid, tonen van rijpe aardbeien, sinaasappel, peer, appelcompote en grapefruit komen voorbij. Aanvullende smaken komen van gemalen zwarte peper, cacaopoeder en hints van anijs en sigarenrook.
Afdronk: De lange en krachtige afdronk heeft een uitstekende balans tussen fruitige en rokerige tonen.


BENROMACH DISTILLERYBenromach Peat Smoke

Opgericht: 1898
Gebied: Speyside
Eigenaar: Gordon & MacPhail
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Percentage: 46%

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.