De Benromach distilleerderij in Forres is sinds 1993 eigendom van onafhankelijk bottelaar Gordon & Macphail. Benromach is afkomstig uit het Gaelic en betekent “ruige berg”.
Bij de introductie in 2006 was dit de allereerste gecertificeerd biologische whisky ter wereld. Met de introductie van de nieuwe uitmonstering voldoet hij nog steeds aan de strenge eisen van de UK Soil Association. Van korrel tot borrel voldoet deze whisky aan hun standaarden: onbespoten gerst, natuurlijke gisten, puur bronwater, virgin American oak uit onbehandelde bossen, zelfs distillatie en botteling, alles is puur natuur. Uiteraard is de whisky un-chill filtered en uncoloured in de fles gegaan.
Proefnotities Benromach Organic.
Kleur: goudbruin.
Neus: zoet, moutig met aroma’s van vanille, toffee, banaan, limoen en hints van koffie en cacao.
Smaak: romig en zoet, tonen van banaan, tropisch fruit, peper, chilikruiden
en een accent van pure chocolade.
Afdronk: Een lange en zachte afdronk die perfect in balans is.