Arran, Robert Burns

Arran, Robert Burns

Arran Robert Burns

Arran Robert Burns Single Malt is een whisky ter eerbetoon aan de wereldberoemde Schotse dichter Robert Burns, een overheerlijke Single Malt die met trots de naam Arran met zich mee mag dragen.
Met de mooie lichte gouden kleur en op de neus aroma’s van appel, peer, cider en subtiele hints van vanille is dit een beauty van een Single Malt. In de mond heeft deze whisky tonen van appel, citroen en vanille. De afdronk is licht met de smaak van appel en kruiden.

Arran is een distilleerderij die in 1995 werd geopend door de familie Currie. Arran was weer de eerste distilleerderij op het eiland Arran na dat de laatste gesloten was in 1837.
De distilleerderij is gebouwd in Lochranza, op de noordwestpunt van het eiland niet ver van de plek waar de oude distilleerderij gestaan heeft. De combinatie van de frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van de malts.

 

Arran Robert Burns

Arran Robert Burns

Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop
Marlous Van den Brink
Marlous Van den Brink
17/02/2023
Geweldige sortering 'wiskey' én een enthousiaste eigenaar mef veel kennis van zaken. Sfeervolle zaak.
Jos Gräfe
Jos Gräfe
29/12/2022
Snel en goed geholpen