Arran, Amarone Cask Finish

Arran, Amarone Cask Finish

Arran Amarone Cask Finish

Arran Amarone Cask Finish

Deze Arran single malt is een van Arran’s meest populaire wijn-cask finishes. Na de traditionele rijping, gedurende een aantal jaren in de eikenhouten vaten heeft deze Arran single malt een finish ondergaan in Amarone wijnvaten, één van de grote wijnen uit Italië.
Er is een perfect evenwicht gevonden tussen de Amarone vaten en het zoet-fruitige karakter van de Arran single malt. De whisky is unchill filtered en not coulered.

Isle of Arran Distillers is een van de nog weinig overgebleven onafhankelijke distilleerderijen.
De distilleerderij is nieuw gebouwd bij het plaatsje Lochranza in een vallei aan de kust en is omgeven door prachtige heuvels.
De combinatie van de frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van de malts van Arran.

Proefnotities Arran, Amarone Cask Finish:

Neus: mooie aroma’s van peren en honing, gevolgd door tonen van geroosterde amandelen en een subtiele hint van cranberry. Met water komen er tonen van koffie naar boven met aroma’s van chocolade, sinaasappel en butterscotch.
Smaak: U proeft tonen van kersen, donkere chocolade en Turks fruit, beetje toffee en een spoortje van bitter-zoete abrikozen, vleugje kaneel.
Afdronk:  lang en aangenaam, een uitgebalanceerde combinatie van de finesse van de Arran single malt met de aroma’s van het ingetogen fruit en eikenhout van de Amarone vaten. Geconcentreerd en elegant.

ARRAN DISTILLERYArran Amarone Cask Finish

Opgericht: 1995
Gebied: Isle of Arran, Loch Ranza
Eigenaar: Isle of Arran Distillers Ltd
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Percentage: 50%

 

Veronique ter laak
Veronique ter laak
09/09/2023
Goede slijterij met veel whiskeysoorten. Personeel betrokken bij wat de klant wenst met kennis van zaken
René den Besten
René den Besten
06/03/2023
Zeer leuke en mooie slijterij waar je de mooiste en lekkerste dranken kunt kopen 👍 en voor speciale dranken voor een mooi cadeau te koop
Marlous Van den Brink
Marlous Van den Brink
17/02/2023
Geweldige sortering 'wiskey' én een enthousiaste eigenaar mef veel kennis van zaken. Sfeervolle zaak.
Jos Gräfe
Jos Gräfe
29/12/2022
Snel en goed geholpen