Ardmore Legacy

Ardmore Legacy

ardmore legacy

 

De naam van Ardmore is afkomstig uit het Gaelic en betekent
“Big Headland” vertaald is dit “grote kaap of landtong”.
De distilleerderij in de Schotse Hooglanden houden hun traditionele productieproces sinds haar oprichting in 1898 in ere en drogen hun gerst uitsluitend met eigen Highland turf. Voor de rijping gebruikt men bij Ardmore zowel sherry-, ex-bourbon- als refill vaten.

Proefnotities Ardmore Legacy:

Deze single malt is het hart van de blend Teacher’s. Een licht-rokerige, ietwat kruidige en fruitige whisky, meet een heel duidelijke toon van mout. Aarde, kaneel, honing en vanille komen na een tijdje naar voren. Iets later verschijnt ook citrusfruit. De afdronk brengt rook, mout en hoing. Eetlustopwekkend en een prima dram om kennis te maken met de rokerige single malts.

 

 

ARDMORE DISTILLERY

Opgericht: 1898
Gebied: highlands
Uitrusting: 4 wash stills, 4 spirit stills

De proefnotities zijn geschreven door Hans Offringa

 

 

 

Marieke Bult-Steenstra
Marieke Bult-Steenstra
17/03/2022
Prachtige slijterij, tot de nok toe gevuld met alcoholische dranken in mooie flessen.
Henk-Martijn Schuldink
Henk-Martijn Schuldink
23/01/2022
Leuke winkel met kundig whisky advies. Let wel, hier betaal je dan ook voor. 10% bovenop de gemiddelde prijs voor een fles. Kwaliteit mag wat kosten nietwaar.
Marcel
Marcel
19/01/2022
Mooie winkel, vriendelijk personeel en goede informatie over de dranken, aanrader, lekkere whisky gescoord, 😃
Berthil Van Tebberen
Berthil Van Tebberen
19/12/2021
Mensen met verstand van zaken. En ze pakken je cadeau erg mooi en feestelijk in. Een genot om eens rond te kijken. Voor mij de beste slijterij van Nederland
Willem Snoeijer
Willem Snoeijer
20/10/2021
Leuke winkel veel keuze hebben ze
Harjan Knol
Harjan Knol
17/10/2021
Ik ga er toch wel regelmatig even naar binnen ,maar ik kom er nooit uit met lege handen. Het is gewoon een een winkel waar je echt blij van wordt. Je krijgt altijd een vriendelijk ontvangs en als je iets speciaals zoekt krijg je zeker iets waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht. Als je de winkel binnen komt kijk je je ogen uit ,het staat er vol van de kelder tot aan het plafond
Rob Vos
Rob Vos
18/09/2021
Slijterij Bartels heeft veel keuze en een groot assortiment met vele bijzondere soorten wijn, whiskey's, Rum en andere soorten spraakwater. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige authentieke winkel. En vergeet niet de authentieke wijnkelder. Zeker de moeite waard van het bezoeken en dan met iets lekkers naar huis af te reizen. En de hond mag altijd mee naar binnen. Vriendelijke en sociale bediening die graag met je meedenkt.