Smokehead 18 jaar

Smokehead 18 jaar

smokehead 18

 

De Smokehead Single Islay malt whisky wordt door Ian Macleod Distillers Ltd. op de markt gebracht. Het is een jonge Islay Single malt whisky van de Ardbeg distilleerderij.

De naam Ardbeg komt uit het Gaelic en zou
genoemd zijn naar een klein dorp in het
verre verleden en betekent “small headland”

De Smokehead 10 jaar is een heftig rokerige en ziltige Islay Single malt. Deze limited edition Smokehead Extra Black 18 years old Islay single malt is uitermate complex. Vooral zijn intense, rokerige smaak en de taps toelopende zwarte gematteerde fles, bedrukt met zilveren teksten geeft aan deze limited edition een bijzondere uitstraling. Er waren wereldwijd slechts 6000 flessen beschikbaar, de whisky is verpakt in een fraaie luxe zwarte koker. De fles is individueel genummerd en gesigneerd als de bevestiging van zijn zeldzame, limited edition botteling.

Proefnotities Smokehead 10 jaar.

Kleur: licht goud.
Neus:  stevige, rokerige tonen van turf en aroma’s van gember, munt, citrus en banaan.
Smaak: eerst lichte en zachte tonen van kruidnagel, dan komen de rokerige tonen naar boven met aroma’s van vanille en cacao, rond en zacht met aangename vettige, olieachtige, tonen.
Afdronk: zeer lang en prettig met terugkerende drogende en rokerige tonen van de mout, die fraai samensmelten met aroma’s van pure chocolade en fruit.

ARDBEG DISTILLERY

Opgericht: 1815
Gebied: Islay
Eigenaar: Louis Vuitton Moët & Hennesy
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Percentage: 46%