MacAllan 10 jaar Sherry Oak

MacAllan 10 jaar Sherry Oak

Macallan 10 sherry

The Macallan Speyside Malt is een veelvuldige winnaar van proeverijen en vaak een der beste single malts ter wereld genoemd. Macallan is een doelbewust traditioneel gedreven distilleerderij, met ongewoon kleine ketels en nadrukkelijke sherry-rijping in droge oloroso-vaten, die in hun geheel uit Spanje verscheept worden. De sherry-rijping en de constante kwaliteit zijn het handelsmerk van The Macallan. Er zijn meer whisky’s met een zware sherry stijl, maar geen daarvan heeft het speciale profiel van The Macallan: de combinatie van sherry, moutigheid, lichte rokerigheid, bloeiende krent en Calvados-accenten, met de eigen opvallende droogheid, rondheid en diepte.

Uitgebreide informatie

The Macallan Speyside Malt is een veelvuldige winnaar van proeverijen en vaak een der beste single malts ter wereld genoemd. Macallan is een doelbewust traditioneel gedreven distilleerderij, met ongewoon kleine ketels en nadrukkelijke sherry-rijping in droge oloroso-vaten, die in hun geheel uit Spanje verscheept worden. De sherry-rijping en de constante kwaliteit zijn het handelsmerk van The Macallan. Er zijn meer whisky’s met een zware sherry stijl, maar geen daarvan heeft het speciale profiel van The Macallan: de combinatie van sherry, moutigheid, lichte rokerigheid, bloeiende krent en Calvados-accenten, met de eigen opvallende droogheid, rondheid en diepte. Het is een malt met grote, moedige en zuivere accenten van aroma en afdronk. Deze 10 jaar oud malt is het vlaggenschip van de Macallan range, een single malt van de hoogste kwaliteit mooi in balans en heerlijk zacht.

Proefnotitie

Kleur: licht goud. Neus: sherry, houttonen en gedroogd fruit, toffee, honing. Smaak: zacht, gedroogd fruit, zoetheid van sherry, gerookt hout, toffee en gedroogd fruit in de afdronk met vanille van het hout en kruidigheid.