Deanston 10 jaar, Cask Strenght, PX

Deanston 10 jaar, Cask Strenght, PX

De Deanston distilleerderij in gevestigd in een oude katoenmolen.

De distilleerderij heeft  lokale mensen in dienst en maakt alleen gebruik van Schotse gerst. Vertrouwen doen ze bij Deanston op de vaardigheid van de stokers in plaats van moderne technologiedie die de kwaliteit weten te waarborgen in elke druppel van deze mooie single malt.. Men heeft vernieuwde verpakkingen laten ontwerpen  van gerecyceld materiaal. Er worden geen computers gebruikt in de productie. Bij Deanston wekt men met behulp van waterturbines zelf energie op, zoveel dat het verkocht wordt aan het nationaal energienet.

Een unieke botteling van Deanston, de Deanston 10 years PX heeft eerst acht jaar op Bourbon barrels gelegen en daarna vervolgens 2 jaar op Pedro Ximenez butts. Hij is niet koud gefilterd en is gebotteld op een vatsterkte van 57,5%.

Proefnotities Deanston 10 jaar PX:

Kleur: Diep amber-goud.
Neus: Kenmerkende honingtonen van Deanston, fruitcake, rozijnen, sinaasappels, vijgen, toffee, chocolade en vanille. Een kleine hint van kruiden.
Smaak: Mondvullende zoetheid, rijk en siroperig, heidehoning, geroosterde amandelen, rijk aan gedroogd fruit en een hint van toffee en chocolade.
Afdronk: Slepende fruitige zoetheid met een hint van kruidnagel en gember

DEANSTON DISTILLERY

Opgericht: 1966
Gebied: Central Highlands
Eigenaar: Scotch whisky producer Distell Group Limited
Uitrusting: 2 wash stills, 2 spirit stills
Percentage: 57,5%