Cask Islay

Cask Islay


Cask Deze nieuwe whisky van A.D. Rattray is anders dan hun meeste bottelingen geen single cask. Het is wel een gelimiteerde botteling. De whisky, zonder age statement, is afkomstig van een distilleerderij op Islay waarvan de naam niet mag worden onthuld. U kunt echter van ons aannemen dat hij verdacht veel overeenkomsten heeft met die nabij Port Askaig gelegen distilleerderij. Hij is gebotteld op 46% en heeft geen koude filtering ondergaan.

Uitgebreide informatie Cask Islay logo

A.D. Rattray selecteert en bottelt zeer bijzondere maltwhisky’s. De huidige eigenaar Mr. Tim Morrisson, de vroegere directeur van de Bowmore – Morrisson distilleerderij op Islay, is de vierde generatie die afstamt van Andrew Dewar. De opleving vanaf het toetreden van Morrisson in 2004 bij A.D. Rattray is te danken aan zijn grote kennis en expertise in de whiskyindustrie. Nu worden er nog steeds vaten gebotteld die destijds door Mr. Morrisson zelf bij de whisky distilleerderijen uitgezocht waren. Het motto van A.D. Rattray is nog tot de dag van vandaag uitsluitend bijzondere en exclusieve vaten van de beste Schotse whisky te selecteren en te bottelen, gekozen om de verschillende stijlen van maltwhisky’s te weerspiegelen van de zes verschillende whisky regio’s in Schotland.

Proefnotitie

Kleur: goudgeel. Neus: aroma’s van rokerige turf, vanille en frisse citrus, met hints van peer en ananas. Smaak: olie-achtig, met sterke tonen van turfrook. Daarnaast tonen van gebrande suiker, vanille, mout en milde fruitigheid. Op de achtergrond tonen van gember en peper. De afdronk is lekker lang en rokerig met een fijne zoetheid.Cask Islay mooi plaatje