Big Peat, Christmas Edition, Cask Strenght

Big Peat, Christmas Edition, Cask Strenght

Big Peat Christmas Deze Big Peat is een small batch, gebotteld op natural cask strength – 54,9% uitgebracht door Douglas Laing. Big Peat is een klassieke Islay vatting (blend), van Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en Port Ellen single malts whisky’s.

Uitgebreide informatie

Het etiket is zeer bijzonder en men vraagt zich af of dit een foto is van Fred Laing, Stewart Laing of Captain Haddock. De whisky is non chill filtered en gebotteld op 54,9%. Big Peat heeft een fraaie combinatie van aroma’s. Deze speciale cask strength Christmas Edition is een vatting die de complexiteit en mooie samensmelting van sommige jonge Islay whisky’s brengt met de duidelijk heel oude Port Ellen.

Proefnotitie

Kleur: helder goud. Neus: typisch aroma’s van Islay van de zee met tonen van oesters en andere zeevruchten, ziltig, rook en turf. Dan vanille, toffee en lichte kruidige tonen. Smaak: krachtige tonen van de Islay whisky’s met veel turf en tonen van citroen, as en zalm, die fraai verpakt zijn in prettige zoete kruidige tonen. De afdronk is gemiddeld lang en verwarmend, aangenaam met ook wat zoetige tonen. Big Dram en bijzondere combinatie van 4 Islay malt whisky’s.