Arran, The Bothy

Arran, The Bothy

 

Arran, The Bothy

Arran The Bothy

De tweede batch van Arran The Bothy is volgens hetzelfde recept samengesteld als de eerste versie. Er werd een selectie gemaakt van first-fill bourbon barrels van verschillende vintages. Deze werden overgestoken op quarter casks van Amerikaans eikenhout voor een finish van tenminste achttien maanden. Er werden in juni 2016 12.000 flessen gebotteld met een vatsterkte van 55.2%. De whisky is niet koud gefilterd en niet bijgekleurd.De naam komt uit het Gaelic en betekent “vallei van rust”. Het is een echte krachtpatser die helemaal openbloeit met een paar drupjes water.

Isle of Arran Distillers is een van de nog weinig overgebleven onafhankelijke distilleerderijen.
De distilleerderij is nieuw gebouwd bij het plaatsje Lochranza in een vallei aan de kust en is omgeven door prachtige heuvels.
De combinatie van de frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van de malts van Arran.

Proefnotities Arran, the Bothy:

Goudgeel.  Neus: Eerst  rijp citrusfruit, daarna aroma’s van zoete specerijen, kaneel, vanille en gerstemout. Smaak: Verleidelijke zoetheid van ananas, appeltaart en geroosterde brioche zijn fraai in balans met het frisse karakter van Arran. De afdronk is lang, stevig en weelderig met een mooi samenspel tussen de kruidigheid, het citrusfruit en delicate florale accenten.

ARRAN DISTILLERYIsle of Arran Distillers

Opgericht: 1995
Gebied: Isle of Arran, Loch Ranza
Eigenaar: Isle of Arran Distillers Ltd
Uitrusting: 1 wash still, 1 spirit still
Percentage: 55,2%